Få automatisk et overblik over sikkerhedsdatablade, instruktioner og værnemidler.

WORXS

Alt-i-én arbejdsmiljøstyring.

WORXS – alt-i-én arbejdsmiljøstyring

Få automatisk et overblik over sikkerhedsdatablade, instruktioner og værnemidler.

Arbejdsmiljø handler om mange ting, og en stadig strøm af lovændringer, skærpede krav og nye produkter kan gøre det svært at overskue i dagligdagen. Man skal lave en arbejdspladsvurdering (APV), overholde sikkerhedsprocedurer, have sikkerhedsudstyret i orden, sikre forsvarlig udførelse af arbejdet – og have styr på de kemiske produkter.

Når man anvender WORXS, så får man automatisk et overblik over f.eks. de sikkerhedsdatablade, instruktioner og eventuelle værnemidler, der kræves ved anvendelsen af kemiske produkter.

WORXS er udviklet af AM-gruppen helt tilbage i 2004 og er siden løbende blevet udviklet og opdateret, så det i dag er en alt-i-en løsning til styring af arbejdsmiljøet. Man kan via appen gennemføre lovpligtige sikkerhedsrunderinger, oprette APV-sager, indberette observationer og nærved ulykker – og med KEMI-basen er man sikret automatisk tilgang til sikkerhedsdatablade og instruktioner. WORXS er gratis for alle autoværksteder tilknyttet Auto-G, men det er langt fra alle, der benytter sig af det.

”Man kan jo få styr på alle krav fra Arbejdstilsynet i en enkelt arbejdsgang, men alligevel er det ikke alle, der bruger det. Et af de største problemer er, at mange tror, at når man bare har et sikkerhedsdatablad på et produkt, så er det nok, men det er det ikke i dag. Man skal have arbejdspladsbrugsanvisning, og man skal beskrive, hvordan produktet anvendes.” siger Thomas Sørensen – WORXS produktekspert, Auto-G

Undgå bøder

I WORXS appen kan man taste produkterne ind og se informationerne på sin smartphone eller computeren. Eller man kan printe en QR-kode ud, som man sætter i kemiskabet, og så kan man scanne den med sin smartphone og få de informationer, man skal bruge.

Det er nemt at bruge appen, og den gør også, at man kan undgå bøder.
Der er meget holde styr på – eksempelvis var faremærkerne på produkterne en firkant med en orange baggrund før juni 2017. I dag har de en rød ramme på højkant med hvid baggrund, og hvis man stadig har de orangemærkede, så kan man få en bøde, selv om produktet er det samme.

”Udover, at appen altid giver et opdateret overblik, så skal man også huske, at det også er til gavn for medarbejdernes sikkerhed. Og hvis der f.eks. er nogen, der kommer galt af sted på værkstedet med et kemisk produkt, så kan man hurtigt scanne det og tage med på hospitalet i stedet for at man skal til at finde sikkerhedsdatabladet i en mappe. Man kan også forestille sig en bøde eller problemer med forsikringsselskabet, hvis ikke man har styr på de kemiske produkter.